Безпечний Інтернет. Правила безпечного інтернету. Безпека в інтернеті.

 Безпечний Інтернет. 

Зараз важко уявити життя сучасної людини без Інтернету. З одного боку сучасні технології відкривають багато можливостей(взнавати корисну інформацію, навчатися, спілкуватися з новими людьми, розвиватися, реалізовувати власні таланти);З іншого несуть в собі деякі загрози для користувачів.

Типи загроз. Стосуються особистої безпеки:1. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації;2. формування залежності (ігрової, комп'ютерної, Інтернет);3. Спілкування з небезпечними людьми ( збоченці, шахраї, грифери);4. Залучення до виконання протиправних дій ( хакерство, порушення прав та свобод інших).

Типи загроз. Загрози що стосуються інших:1. Свідоме та не свідоме введення в оману інших;2. Вчинення протиправних дій, що несуть за собою відповідальність згідно з чинним законодавством;3. Кібербулінг – свідоме цькування та приниження, передусім однолітків.

Стосуються загрози витоку персональної інформації:1. Розголошення особистої та конфіденційної інформації( прізвища, імена, контакти, номери телефонів);2. Загроза зараження ПК вірусами різної категорії;3. Небезпека завантаження програм зі шкідливими функціями. Типи загроз.

10 золотих правил безпеки в Інтернеті



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Гідності та Свободи 2023